Social Icons

Wednesday, 26 September 2012

JAWATAN KOSONG UNTUK OKU

Jawatan Kosong Untuk OKU Yang Boleh Menjawab Telefon


Kelayakan Memohon :

Jantina : Lelaki / Perempuan

Kelulusan : Tidak Diperlukan

Tempat Kerja : AMCORP MALL, Petaling Jaya

Jika berminat / untuk sebarang pertanyaan lanjut :

Sila hubungi :
DATO MUHAMMAD
013-395 3008

46 comments:

  1. kalu saya nk mohon boleh???
    sy sangatlah berminat :)
    dah penat mencari keje tpi masih tak dapat..

    AZEAN 0179099258

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ke saya oku memohon jawatan kosong kat sini kalau ade yang kosong kt sini nama saya syed yahaya ic no811109015089 tel no 0127894383

      Delete
  2. Nama saya Gurnam Singh, saya telah ditimpa kemalangan sejak 2008, setelah itu saya telah berusaha sesungguhnya untuk mendapatkan kerja, tetepi masih gagal dalam pencarian kerja. Sedemikiannya, saya telah membaca iklan anda di laman web ini yang mengiklankan jawatan kosong untuk OKU sebagai menjawab telefon / telefonis. Dengan itu saya berminat dan ingin memohon jawatan tersebut.

    Nama : Gurnam Singh
    No. H/p : 0102359235
    Email : singh.gurnam13@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut berkenaan jawatan kosong Pn.Norazean Mohamad Sari dan En. Gurnam Singh boleh menghubungi terus ke no. tel : 013-395 3008

    ReplyDelete
  4. Saya ingin berkerja tetapi masih tak dapat..ssah nk dpt krja O.K.U mcm sya ni..x tau nk cri kat mne lgi..

    Nama : Mohammad Syafiq
    No. H/p : 0176241094
    Email : syafiq451@gmail.com

    ReplyDelete
  5. En. Mohammad Syafiq, bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  6. nama sy omar basah bin moha ami,,sy merupakan seorang oku yang berdaftar di pejabat kebajikan,,sy ingin sangat mempunyai pekejaan pada masa ini,da lama sy mencari tapi tiada yang mahu mengambil saya di sebabkan keadaan sy ini,saya harap pihak tuan puan sudi untu membantu saya untuk mendapatkanpekerjaan yang sesuai denngan saya,,,jika ada hubungi saya di no ini,,,
    sekian terima kasih,,


    no tel :0128325207

    email :omarbasah@ymail.com

    ReplyDelete
  7. Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    En. Omar Basah boleh mendapatkan maklumat lanjut di Laman sesawang Jobsmalaysia yang boleh dicapai di alamat:

    http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  8. sy muhd zaki seorg ccat pndengarana dn bisu. llus sjil binaan awam dr politknik ungku omar. sdihnye org mcm sy slalu disisihkn dn ssh utk mndptkn pkerjaan.sdh dftar di pjbt kbjikn dn tnaga job.pn msh tiada yg brkhendk utk ambil sy bkerja.sy ambil prktikal di jkr dn prnh bkerja sbagai krani di ngo slama 3bln. prnh bkerja sbagai pelukis pelan di pjbt swsta slma 3 bln jga,tp bos buang sy krja krna sy tk blh brinteraksi dng planggan. umur 25thn dn tnggal di ipoh. tlg lh crikn sy krja yg ssuai dng klulusan sy. jka ada kkosongan sla hbungi sy di no f01256474 frankmooy@Hotmail.com 30 mac 2013 10.21am

    ReplyDelete
  9. salam sye nizam oku penglihatan,sye ingin bertanya sedikit,bagai manakah sye ingin memohon kerja di jabatan kerajan dan layak kah oku berkerja di jabatan kerajan ??

    ReplyDelete
  10. saya oku susah dapa kerja ada kosong cal saya 01114755028 atau 0178871502 atau email nurmuhdiqbal@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Zamaam,untuk memohon kerja di jabatan kerajaan encik boleh mengemukakan permohonan secara Online di http://www.spa.gov.my.

    OKU juga layak dan boleh memohon kerana kerajaan telah menetapkan sekurang-kurangnye 1 peratus dari keseluruhan penjawat awam adalah terdiri dari golongan OKU.

    ReplyDelete
  12. muhd iqbal idris, bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  13. http://www.okujobdb.webs.com/

    ReplyDelete
  14. rozie_117@yahoo.com.my13 September 2013 11:21

    saya oku ibu 2 org anak nak sagt perkerjaan bantu saya....

    ReplyDelete
  15. Puan rozie_117@yahoo.com.my,
    Bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  16. suami sy bisu dan pekak..sampai sekarang dia masih tak dapat kerja..sy buntu sbb dia perlu menyara sy dan anak..minta tlg sgt..semua kilang xnk terima dia..

    ReplyDelete
  17. suami sy bisu dan pekak..sampai sekarang dia masih tak dapat kerja..sy buntu sbb dia perlu menyara sy dan anak..minta tlg sgt..semua kilang xnk terima dia..

    ReplyDelete
  18. Ieza Rayyan, pihak kami akan cuba mengemaskini dari masa ke semasa jika terdapat sebarang maklumat atau peluang pekerjaan terutamanya kepada golongan OKU.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  19. kak IezzaRayyan, kalau bisu dan pekak boleh cuba mintak di Royal Selangor. mereka mmg mencari pekerja oku yg bisu@pekak. harap ini membantu akak dan keluarga. moga dipermudahkan. :)

    ReplyDelete
  20. Terima kasih Tuan/Puan Qimie Suso kerana memaberi maklumat yang dapat memberi manfaat kepada mereka yang berkenaan.

    Saya telah melawat website Royal Selangor dan sebarang pertanyaan boleh mengisi borang pertanyaan online di website mereka iaitu http://www.royalselangor.com.

    Mereka juga boleh dihubung melalui telefon untuk sebarang pertanyaan di talian 603 4145 6000.

    ReplyDelete
  21. Nama sy M.irwansyah bin Nordin... Umur sy 24.dari melaka.. sy sngt berminat untuk bekerja dlm bidang ni.. Sy OKU.. Sy lepasan STPM.. kalau berminat dengan sy boleh hubungi saya

    No tel = 0128193081
    Email = M.irwansyahh@ymail.com

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum. .. Sy Adnan Bin Sahabi. Sy mrupkn sorg oku yg bdftr di pjbt kbjikn. Sy ingin sgt mpunyai pkjaan pd msa ini, da lma sy mcari tpi tiada yg mhu mgmbil sy di sbbkn kdaan sy ini, sy hrp pihk tuan puan sudi mbntu sy utk mdptkn pkrjaan yg ssuai dgn sy.Da 9 kli sy tmu duga Spa, jobmalaysia dan JTK xdpt2 jg. Smua nya tk ada rspon. Oku ne mcm tk di prlukn je. Jika ada hubungi sy di no ini...
    Tel : 0176765637 or 0197332022
    Emil : virusnan82@yahoo.com
    sekian terima kasih,,

    ReplyDelete
  23. Sy ada kellusn PMR dan SPM, Ada sjil komputer D bwh nanguan JKM dan SKMM. Bidng ICT. Slma 2 thun..

    ReplyDelete
  24. Adnan Nan,

    Bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  25. M.irwansyah bin Nordin, untuk pertanyaan lanjut berkenaan jawatan diatas, encik boleh berhubung terus ditalian yang tertera :

    DATO MUHAMMAD
    013-395 3008

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum. .. Selamat Petang....Saya Muhamad Muslim Bin Abdullah Sukri, umur 29 tahun, asal Pasir Mas Kelantan, saya lepasan PMRU, PMR, SMU, SPM, STAM, SKM LEVEL 2&3 (JjuruTeknik Komputer Sistem) di ILP Trengganu, DKM LEVEL 4 ( Jurutera Komputer Sistem) ADTEC Shah Alam dan Diploma Latihan Kemahiran Malaysia DLKM ( Eksekutif Komputer Sistem) dan Diploma Lanjutan Pengajar Vokasional Pengajar Vokasional ( Komputer Sistem) di CIAST Shah Alam. Sya mrupakan seorang OKU (Fizikal) yg bdaftar di Pejabat Kebajikan Kelantan. Saya ada terbaca dalam Surat Akbar hari ini pasal Pusat Latihan Perindustrian Pemulihan (PLPP). Saya berbesar hati ingin bekerja dengan PLPP untuk mncurahkan ilmu dalam bidang agama dan komputer semasa saya belajar dahulu. Kalau boleh saya hendak tolong golongan OKU. Sy ingin sangat mempunyai pekerjaan pada masa ini. Sudah lama saya mencari kerja tapi tiada yang mahu mengambil saya di sebabkan keadaan saya ini, Saya harap Pihak Tuan / Puan sudi membantu saya untuk mendapatkan pekerjaan yang sesuai dengan saya. Sudah 3 tahun lebih saya memohon SPA, JobMalaysia dan JTK tidak dapat2 juga. Semua nya tidak ada respon.

    Jika ada maklumat hubungi saya ...
    Tel : 0148233884 or 0109794672
    Email : abemuslimkelate@gmail.com

    sekian terima kasih

    ReplyDelete
  27. Wslm Abemuslim Kelate, jika tuan berminat bekerja di PLPP maka tuan boleh menghantar terus RESUME ke Pihak PLPP dan sekiranya terdapat kekosongan JAWATAN SAMBILAN mungkin tuan boleh dipertimbangkan sebagai calon yang memohon.

    ReplyDelete
  28. Wslm Abemuslim Kelate, jika tuan berminat bekerja di PLPP maka tuan boleh menghantar terus RESUME ke Pihak PLPP dan sekiranya terdapat kekosongan JAWATAN SAMBILAN mungkin tuan boleh dipertimbangkan sebagai calon yang memohon.

    Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut,

    Pusat Latihan Perindustrian dan Pemulihan Bangi
    Jalan Sungai Merab,
    4300 Kajang, Selangor.
    Tel : 03-8926 1996
    Faks : 03-8926 1988

    ReplyDelete
  29. bolah x saya dapatkan email pusat latihan tersebut....

    ReplyDelete
  30. Abemuslim Kelate,

    Pusat Latihan Perindustrian dan Pemulihan Bangi,

    Email : plppbangi@jkm.gov.my

    ReplyDelete
  31. sy berminat...tapi sy area ipoh,perak...
    sy mngalami cacat fivikal...

    ni no.contact sye...0175304403/0125724481
    muhammad haziq b.mohd
    gmail: khozack9@gmail.com
    we chat: haziqeypoh

    ReplyDelete
  32. Ho Zack, untuk pertanyaan lanjut berkenaan jawatan diatas, encik boleh berhubung terus ditalian yang tertera :

    DATO MUHAMMAD
    013-395 3008

    Bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  33. adik sy seorang OKU sejak kemalangan pd tahun 2000 hingga skg tidak berpeluang untuk bekerja boleh kah adik sy yg dah berumur 37 thun dan seorang lelaki memiliki tangan hanya sebelah kiri untuk bekerja sebagai penjawap telefon?

    ReplyDelete
  34. Assalamu`alaikum...
    Sy mempunyai masaalah penglihatan mata akibat dari masaalah urat mata dan sy sudah mendaftar di JKM sebagai OKU...bolehkah sy bekerja? Apakah kerja yg sesuai utk sy?

    ReplyDelete
  35. Assalamu`alaikum...
    Sy mempunyai masaalah penglihatan mata akibat dari masaalah urat mata dan sy sudah mendaftar di JKM sebagai OKU...bolehkah sy bekerja? Apakah kerja yg sesuai utk sy?

    ReplyDelete
  36. Hafiz Zudin, Wslm, untuk pertanyaan lanjut berkenaan jawatan diatas, encik boleh berhubung terus ditalian yang tertera :

    DATO MUHAMMAD
    013-395 3008

    Bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  37. Zurah Sariman, wslm untuk pertanyaan lanjut berkenaan jawatan diatas, puan boleh berhubung terus ditalian yang tertera :

    DATO MUHAMMAD
    013-395 3008

    Bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum...da mcm2 d buat cik...sy da ke pjbt jtk,job mlysia.. xda rspon jg... npe krjan xprlukn oku ke ? lw dlm tv cm2 d ckp..ada kje tuk oku.. tp mn hsil nya...

    ReplyDelete
  39. i would like to apply for this postion..m under oku

    this my contact number 0166917032

    will appericiate for this request sir..tq

    ReplyDelete
  40. thenes,

    untuk pertanyaan lanjut berkenaan jawatan diatas, encik boleh berhubung terus ditalian yang tertera :

    DATO MUHAMMAD
    013-395 3008

    Bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

    Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

    Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

    sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

    ReplyDelete
  41. berita harian kata 100 peluang pekerjaan utk oku, tpi hakikatnya byk oku tak diterima berkerja.. sy slh seorang mgse, spm bm A2, english A1, tpi pergi interview spa dgn bersusah payah, sebulan kemudian dpt surat, gagal.. indah khabar dari rupa.. nasib oku terus tertindas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKU juga layak untuk memohon kerja di Jabatan Kerajaan jika memenuhi kelayakan atau syarat yang telah ditetapkan, kerana kerajaan telah menetapkan sekurang-kurangnye 1 peratus dari keseluruhan penjawat awam adalah terdiri dari golongan OKU.

      Delete
  42. saya dh puas mencari xde syasikat yg ambil oku kerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi memberi akses pekerjaan kepada OKU, Jabatan Tenaga Kerja juga menyediakan laman sesawang Jobsmalaysia kepada OKU yang ingin mencari pekerjaan atau majikan yang ingin menawarkan pekerjaan kepada OKU.

      Laman sesawang Jobsmalaysia boleh dicapai di alamat http://www.jobsmalaysia.gov.my/.

      Secara alternative, OKU juga boleh mendaftar di Pejabat Tenaga Kerja/Jobsmalaysia Center yang berhampiran dan mendapat maklumat lanjut mengenai peluang-peluang pekerjaan yang disediakan.

      sumber dari : http://jtksm.mohr.gov.my/

      Delete

 

Sample text


Persijilan MS ISO 9001:2008
Kepada JKMM

Tempoh :
22 Nov 2011 - 23 Nov 2014

Daripada :
CI Internacional Certificication

Tahniah Diucapkan


MAKLUMAN PETUGAS KAUNTER

1. Memohon pemegang kad OKU lama, menukar kepada kad yang baru.

2. Pastikan 'Stapler' di sudut kecil gambar sahaja.

"Kerjasama dan Prihatin"


MAKLUMAN KEWANGAN
Bayaran Bantuan Kewangan melalui Bank bagi PKMD Petaling
adalah pada setiap hari pertama bekerja pada bulan berkenaan (1st Working Day of That Particular Month).

Our Blogger Templates

Sample Text

 
Blogger Templates